Totes les sopes

Brous, escudelles i sopes d’arreu

Jaume Fàbrega

Totes les sopes

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 12,50€

Col·lecció: El Cullerot, núm. 50

ISBN: 978-84-9791-394-2

Nombre de Pàgines: 152

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Octubre del 2008

Compartir aquesta pàgina a:

Totes les sopes

Brous, escudelles i sopes d’arreu

Jaume Fàbrega

La sopa, probablement, és l’aliment cuinat més antic de la Humanitat. El seu origen és al Neolític, quan amb el descobriment de la ceràmica les dones comencen a cuinar de manera diferent. El recipient que anomenem olla i el seu contingut, per tant, existeixen al llarg de la història i en totes les cultures. Forma part de la cuina familiar per excel·lència, la quinta essència dels sabors i el mateix símbol de l’aliment. Josep Pla a El que hem menjat va escriure que un país civilitzat i ben alimentat es caracteritza per les seves sopes, i confrontava la importància i apreci que aquestes tenien a França i el poc cas que se’n feia a Catalunya. Malauradament, salvant honroses excepcions, les sopes i escudelles pràcticament han desaparegut de les cartes dels restaurants catalans. Aquest llibre vol reconciliar-nos amb aquest plat imprescindible, posant a punt receptes d’arreu que ens demostren que hi ha sopes no solament exquisides, sinó també fàcils i ràpides de preparar.

Jaume Fàbrega

Professor de gastronomia a la Universitat Autònoma de Barcelona, historiador i crític d’art, és considerat el primer escriptor gastronòmic dels Països Catalans, tant pel volum de la seva obra (uns quaranta llibres publicats) com pel rigor del seu enfocament. Ha publicat llibres d’art, turisme, antropologia i assaig, però, sobretot, de gastronomia —centrats en la cuina tradicional i els productes— amb un enfocament innovador, que uneix recerca antropològica, treball de camp i una perspectiva segons la qual la cuina és un aspecte signifi catiu de la cultura. Destaca, especialment, la publicació de les obres enciclopèdiques següents: La Cuina Catalana, en nou volums —tres edicions—, La Cuina Mediterrània, en tres volums, obra reconeguda internacionalment, i, recentmet, LaCuina del Món. En aquesta editorial ha publicat Pa amb tomàquet, El llibre de la ratafia, La cuina del país dels càtars, Dalícies. A taula amb Salvador Dalí i Les postres i els pastissos de l’àvia. La seva obra ha estat traduïda a l’anglès, espanyol, francès i alemany.

Recull de premsa

Cuina Cinc - 02/08/2019

Cuina cinc - 08/03/2016

Un llibre reivindicatiu de les sopes és el número 50 de la col·lecció "El cullerot", de Cossetània (Lluís Bonada / setmanari El Temps)

Cossetània, amb la cuina (Vilaweb)

Una sopa freda. Sopa de síndria i tomàquet amb ricotta (blog Cuina Cinc)