Terres d’aigua

Afegir al cistell

Preu: 12,00€

Col·lecció: Sinalefa, núm. 12

ISBN: 978-84-97910-11-8

Nombre de Pàgines: 120

Nombre d'il·lustracions: 15

Mides: 15 x 21 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Març del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

Aquest poemari aplega els inèdits de vint autors de les Terres de l’Ebre. En aparença, el llibre no presenta cap peculiaritat: pot parèixer una miscel·lània més. Ara bé, a mesura que el lector s’endinse en les intimitats de l’obra, de mica en mica descobrirà quina és la seua originalitat. Es tracta d’un recull que palesa l’existència en el territori d’una veu lírica mantinguda al llarg de sis generacions. Unes generacions connectades entre elles a través de tòpics i referents, així com amb la tradició més digna que les Terres de l’Ebre han donat a la literatura del país. Com que gairebé constitueix una proposta isolada, el poemari frisa perquè tothom puga accedir a la lectura poètica. I ho fa mitjançant textos i il·lustracions, que ajuden a percebre la fondària dels versos. La comprensió dels versos, però, no s’entén al marge del coneixement dels autors. Per això, s’ha pres cura a elaborar les notes biogràfiques de cadascun d’ells. Aquí hi ha els poetes que basteixen un univers de paraules mentre es miren aquestes terres d’aigua. De la coordinació de l’edició n’ha tingut cura Núria Grau, l’estudi introductori és de Pere Poy i les il·lustracions són de Santi Alfonso.

Il·lustracions de: Santi Alfonso

Editat per: Núria Grau

Domingo Poy, Joan B. Manyà, Manuel Pérez Bonfill, Jesús Massip, Gerard Vergés, Zoraida Burgos, Carme Meix, Manel Ollé Albiol, Josep Ramon Roig, Vicent Pellicer, Andreu Carranza, Hèctor B. Moret, Cinta Mulet, Albert Roig, Cinta Massip, Imma Penna, Marià Lleixà, Andreu Subirats, Pili Ibàñez, Yannick Garcia

Edició a cura de: 

Núria Grau és filla de Benissanet (Ribera d'Ebre). Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Rovira i Virigli (URV) i postgraduada en Correcció i Qualitat Lingüstíca per la Universitat Autònoma de Barcelona, exerceix com a correctora editora a Cossetània Edicions. Ha publicat diversos treballs sobre llengua. Membre del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, presideix l'Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila. Ha coordinat l'edició del recull de narracions El brogit de l'Ebre (2003). 

Pere Poy és fill d'Ulldecona (Montisà). Llicenciat en Filologia Catalana per la URV, també ha realitzat estudis de Filosofia i Teologia. Desenvolupa la seua tasca investigadora sobre la Bíblia catalana al segle XIV al Departament de Filologia Catalana de la URV, com a investigador del Ministeri d'Educació. Coautor de Verdaguer i Manyà, vides creuades (2002), ha publicat diversos estudis en revistes especialitzades. Ha participat amb la narració "Sub lumina prima" en El brogit de l'Ebre (2003).