Per Cunit i el seu entorn

18 itineraris pel Penedés marítim

Josep Miró Illa

Per Cunit i el seu entorn

Afegir al cistell

Preu: 11,20€

Col·lecció: Azimut, núm. 48

ISBN: 978-84-96035-42-3

Nombre de Pàgines: 132

Nombre d'il·lustracions: 89

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Abril del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

Per Cunit i el seu entorn

18 itineraris pel Penedés marítim

Josep Miró Illa

Aquesta guia pretén divulgar la zona muntanyosa dels darrers contraforts de la Serralada Litoral, que s’estenen des del marge SW del massís del Garraf fins a desaparèixer en els termes de Cunit i Calafell i des de la mateixa línia de mar fins a la plana penedesenca. Això conforma uns itineraris variats, típicament de muntanya baixa i amb zones boscoses de notable interès. En la major part de recorreguts ens trobarem sobre una gran balconada al mar i la depressió penedesenca on sovintegen atractives panoràmiques, en les quals l’embassament del Foix és un element destacat. Són itineraris pensats per fer-los a peu, encara que dotze dels divuit es poden realitzar en BTT, amb diferents nivells de dificultat.

Josep Miró Illa

Josep Miró Illa va néixer a Vilanova i la Geltrú l'any 1961, encara que viu a Cunit des de l'any 1988, i es manté molt unit i integral a totes dues localitats. Des de ben petit la muntanya, la neu i el temps han estat les seves dèries. Soci de l'AE Talaia de Vilanova i la Geltrú des de l'any 1980, on va presidir i dinamitzar la seva secció d'esquí durant cinc anys, és bon coneixedor dels Pirineus i especialment de l'Alt Ripollès. Va estudiar geografia, amb especial interès pel seu vessant físic; la meterologia i la climatologia són les seves prioritats.

Actualment és col·laborador de l'Institut Nacional de Meteorologia; és el responsable dels observatoris de Cunit i Vilanova i la Geltrú, a la vegada que s'encarrega del control i tramesa automàtica de dades de diverses estacions meteorològiques situades al Garraf i al Baix Penedès.

En aquest camp ha rebut el màxim guardó de l'INM als seus col·laboradors i ha aconseguit dos premis en el concurs de treballs meteorològics de l'ACOM, del qual n'és soci fundador. Cal destacar que ha efectuat nombroses xerrades i cursos de meteorologia.

L'any 1996, a petició de l'Ajuntament de Cunit, va començar a organitzar una sortida guiada pel Terme de Cunit per donar-lo a conèixer als seus visitants a l'estiu; era l'embrió del Tot Natura, un cicle anual de caminades per l'àmbit d'aquesta guia. Any rere any se n'ha ampliat el nombre de sortides, que actualment se situa al voltant d'una vintena, amb una participació de 700 assistens per edició. Col·labora en l'organització de les Jornades de MEdi Ambient de Cunit, motivat per preservar l'entorn i per evitar que es perdin els reductes naturals propers al mar que encara es troben en excel·lent estat de conservació.