Obrint traça pel Pirineu

Recull de travessies d’esquí de muntanya

Oriol Guasch i Terré

Obrint traça pel Pirineu

Afegir al cistell

Preu: 11,30€

Col·lecció: Azimut, núm. 26

ISBN: 978-84-956-84-370

Nombre de Pàgines: 144

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Desembre del 2001

Compartir aquesta pàgina a:

Obrint traça pel Pirineu

Recull de travessies d’esquí de muntanya

Oriol Guasch i Terré

Les vuit travessies d’esquí de muntanya que s’inclouen en aquest llibre parteixen del criteri de la varietat, el qual es reflecteix tant pel que fa a les zones com respecte a les dificultats, tipus de refugis utilitzats i durada de la travessia, amb una oscil•lació que va de les quatre a les set jornades. De totes maneres, encara que el nivell de dificultat difereix força segons la travessia, els recorreguts ressenyats no pretenen ser elitistes sinó que més aviat es pretén que puguin ser assequibles a la majoria de muntanyencs esquiadors. Les vuit travessies que es descriuen van d’un extrem a l’altre del Pirineu, de manera que es comença en els estanys del Capcir i s’acaba en els frondosos boscos d’avets del Lavedan, pujant a pics tan emblemàtics com el Carlit, el Puigmal, la pica d’Estats, el Posets, el Monte Perdido, el Vignemale o el Balaitús.

Oriol Guasch i Terré

Oriol Guasch i Terré va néixer el 16 de juliol de 1956 a Barcelona, tot i que des del 1985 viu a la Garriga (Vallès Oriental). Economista i psicòleg, ha desenvolupat bona part de la seva vida professional al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Membre de l'Associació Excursionista d'Etnografia i Folklore, practica molts esports de muntanya, entre els quals destaquen el descens d'engorjats, la bicicleta de muntanya i, sobretot, l'esquí de muntanya.

Aquesta modalitat la va estrenar el 1975 i ja no l'ha deixat durant cap temporada. Ha estès la seva pràctica per tot el Pirineu i bona part dels Alps, on ha realitzat tant les ascensions i travessies més emblemàtiques com d'altres més desconegudes, en què ha primat la seva ànsia de desoberta.

El seu entusiasme i la seva concepció dels esports de muntanya es veuen reflectits en qualsevol de les activitats que fa. Com a escriptor aqusst és el seu vuitè llibre, encara que també és prou conegut per les seves col·laboracions en altres llibres i pels nombroses artcles publicats en diaris i revistes, entre els quals destaquen els fets a Vèrtex, Desnivel, Vertical (francesa), Mai Enrera, Altaïr, Descobrir Catalunya...