Massís del Carlit

Ascensions per les arestes, carenes i valls

Pako Sánchez

Massís del Carlit

Afegir al cistell

Preu: 13,50€

Col·lecció: Azimut, núm. 67

ISBN: 978-85-97910-54-5

Nombre de Pàgines: 204

Nombre d'il·lustracions: 170

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2005

Compartir aquesta pàgina a:

Massís del Carlit

Ascensions per les arestes, carenes i valls

Pako Sánchez

El Massís del Carlit, un dels més coneguts de la Catalunya Nord, dibuixa cims de gran prestigi en l’àmbit del muntanyisme que es practica als Pirineus Orientals. Al costat de pics tan emblemàtics com el mateix Carlit, el puig Peric, el puig de la Grava, el puig Pedrós i el pic de la Coma d’Or trobem altres cims menys visitats però molt interessants: el pic d’Auriol, el pic de Querforc, i altres cotes de les quals no se n’havien publicat mai els itineraris: la tos Bessateil, el Pic d’Estagnas... i que anirem descobrint amb aquest recull de rutes. Aquesta guia defuig de comentaris referents a història, economia, vegetació i fauna, amb l’objectiu d’ésser una eina pràctica per al muntanyenc que pretén descobrir a peu el Massís. La lectura fàcil i ràpida de memoritzar permet orientar-se donant un marge d’intuïció en tota ascensió. Podem resumir la guia en tres zones: entre els llas de la Bullosa i de Lanós, entre el Lanós i el coll de Pimorent, i tota la carena que separa les muntanyes del Carlit de la Reserva Natural d’Orlú.

Pako Sánchez

Pako Sánchez (1969) va néixer a Barcelona i des dels setze anys viu una constant passió pel món de les muntanyes. Profund enamorat del Pirineu, ha pujat a molts cims, ja sigui caminant o escalant. Esl seus escenaris més freqüents són els Pirineus orientals i centrals, Montserrat i el Montsec. També ha realitzat diferents viatges per practicar escalada i alpinisme i diverses serralades del planeta: Alps, Sierra Nevada, Gredos, Dolomites, Còrsega, Alt Atlas, Todra (Marroc), Aconcagua (Andes), Meteora (Grècia), Quebec, Jordància, Rocalloses del Canadà, Mèxic, Escòcia, Colorado (USA), Alaska, Càucas (Rússia), Kirguizistan (Àsia central), massís de San Lorenzo (Patagònia) i al Solo Kumbu (Himàlaia del Nepal). Així mateix participa en un projecte de caràcter sanitari al poble basari (Senegal) mitjançant l'ONG Tale Talamo. 

Ha publicat més d'una cinquantena de reportatges en revistes especialitzades, ha pronunciat més de 110 conferències-audiovisuals, col·labora amb empreses especialitzades en la confecció de roba de muntanya i de material d'escalada glaciar i organitza trekking i expedicions. Aquest és el seu sisè llibre (ha editat tre guies de muntanyisme, una guia d'escalada, un assaig de poesia i una novea autobiogràfica). La seva web és: www.pakocrestas.com