Manresa: on l’aigua és el camí

10 rutes i històries pageses i ignasianes

Josep Alert, Mercè Codina i Josep Huguet

Manresa: on l’aigua és el camí

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 15,50€

Col·lecció: Azimut, núm. 155

ISBN: 978-84-9034-759-1

Nombre de Pàgines: 168

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2018

Compartir aquesta pàgina a:

Manresa: on l’aigua és el camí

10 rutes i històries pageses i ignasianes

Josep Alert, Mercè Codina i Josep Huguet

Aquesta guia conté 10 itineraris que circulen per tots els camins paral·lels als corrents d’aigua de Manresa —rius, rieres, sèquies i canals derivats en àmbits naturals, rurals, de regadiu i urbans—, amb el pretext de resseguir l’empremta que la pagesia de regadiu ha deixat sobre el paisatge de la capital del Bages, fins al moment de l’esclat de les indústries que aprofitaven l’aigua. El llibre ressegueix, alhora, els llocs visitats per Ignasi de Loiola o que tenen la seva petjada. Mostra, així, una Manresa que creix i es configura entorn de l’aigua, d’una manera desconeguda per a la majoria de la gent. Es tracta, per tant, d’un llibre que permet recórrer uns racons insòlits per als visitants, i també per a molts manresans. Ofereix, alhora, una crònica curiosa de 700 anys d’història de la capital bagenca, empeltada amb la història general de Catalunya.

Josep Alert, Mercè Codina i Josep Huguet

Josep Alert i Puig (Igualada, 1966). Llicenciat en història, ha exercit la docència i el periodisme i ha treballat com a dinamitzador comunitari i tècnic de cultura. Per encàrrec de l’Ajuntament de Manresa, el 2013 va coordinar l’Any Amat-Piniella. És autor de La Barcelona jueva i La Sèquia de Manresa (amb Pol Huguet), editats per Cossetània. Actualment treballa en l’àmbit de la gestió cultural i el turisme cultural.

Mercè Codina i Gessé (Solsona, 1992). Geògrafa, tècnica en tecnologies de la informació geogràfica. Ha col·laborat en l’elaboració d’eines TIG per a la gestió del Parc Natural de Collserola. Aficionada a l’excursionisme, ha guiat grups d’infants i joves d’un agrupament escolta durant set anys per la comarca del Solsonès i per diferents indrets de la Catalunya Central.

Josep Huguet i Biosca (Manresa, 1951). Enginyer industrial i llicenciat en història contemporània. És autor de diversos treballs de didàctica de les ciències socials i d’assajos de temàtica política, a més d’articulista habitual als diaris El Punt Avui i Regió 7. Coordinador i impulsor de diverses guies de turisme cultural i de natura, i de la col·lecció Barcelona Cosmopolis, editada per Cossetània i l’Ajuntament de Barcelona.

Recull de premsa

Nació Manresa - 28/09/2018

Regió7 - 28/09/2018