L’Alt Gaià, entre la Segarra i el Camp

Els millors itineraris a peu i en bicicleta per les serres d’Ancosa, Brufaganya, Miralles, Montclar, Montmell, Queralt i Selmella

Ignasi Planas de Martí

L’Alt Gaià, entre la Segarra i el Camp

Afegir al cistell

Preu: 9,01€

Col·lecció: Azimut, núm. 4

ISBN: 978-84-89890-40-0

Nombre de Pàgines: 144

Nombre d'il·lustracions: 32

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Setembre del 1999

Compartir aquesta pàgina a:

L’Alt Gaià, entre la Segarra i el Camp

Els millors itineraris a peu i en bicicleta per les serres d’Ancosa, Brufaganya, Miralles, Montclar, Montmell, Queralt i Selmella

Ignasi Planas de Martí

Aquest llibre descriu itineraris de muntanya per una zona molt poc poblada i bastant desconeguda tot i la seva proximitat a centres urbans, i a cavall entre les comarques de la Conca de Barberà, l’Alt Camp, el Baix Penedès, l’Alt Penedès i l’Anoia. Els dotze itineraris que es poden fer a peu i en BTT transcorren per les serres d’Ancosa, Brufaganya, Miralles, Montclar, Montmell, Queralt i Selmella.

Ignasi Planas de Martí

Ignasi Planas de Martí (1956), arrelat a l'Alt Camp per raons familiars, de ben jove establí forts ligams sentimentals amb el paistage de les muntanyes que contornegen l'alta conca del riu Gaià, objecte d'aquest llibre d'itineraris. 

Geògraf de professió, ha estudiat intensament el marc natural i humà de les Muntanyes de Prades durant la dècada 1985-1995. Fruit d'aquests interès és el llibre publicat l'any 1988 per l'Institut d'Estudis Vallencs, Les Muntanyes de Prades, un model d'ordenació territorial. També ha dirigit i redactat els treballs del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) relatius a les Muntanyes de Prades (1994).Ha publicat més d’una trentena d’articles de caire geogràfic i excursionístic en diferents publicacions periòdiques, especialment la revista Vèrtex. La primera edició de Les Muntanyes de Prades: 20 recorreguts per boscos, cingles i barrancs (Cossetània Edicions, 2001) fou mereixedora del I Premi Vèrtex atorgat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i Cossetània Edicions. De forma singular, se sent atret pels paisatges lluminosos i els relleus vigorosos de les muntanyes mediterrànies, a la recerca de camins perduts i boscos recòndits.Ha publicat altres llibres entre els quals destaca la Geografia de Catalunya (Editorial Claret, 1983-1987), i articles de temàtica geogràfica i excursionista esparsos en diferents revistes. Treballa a l'Ajuntament de Terrassa com a responsable de l'àrea de Medi Ambient.