Laberints secrets

Premi Decàlia de Poesia. Festes Decennals - Valls 2001

Mireia Lleó i Bertran

Laberints secrets

Afegir al cistell

Preu: 8,41€

Col·lecció: Sinalefa, núm. 6

ISBN: 978-84-95684-12-7

Nombre de Pàgines: 72

Mides: 15 x 21 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Setembre del 2001

Compartir aquesta pàgina a:

Laberints secrets

Premi Decàlia de Poesia. Festes Decennals - Valls 2001

Mireia Lleó i Bertran

El llibre Laberints secrets està format per tres apartats, interconnectats temàticament. En la primera part hi ha com una interrogació constant, així com una reflexió sobre el fet de ser dona i la projecció d’aquest fet sobre el que envolta el jo poètic. A la segona part es deixa sentir el pes del temps com a sedàs i constructor de l’experiència. A partir del record com a bagatge hi ha una mirada esperançadora cap al futur, sense anar a la recerca de dies passats ni caure en una mirada massa nostàlgica. I, finalment, a la tercera part es fa un paral•lelisme entre la vida i el laberint. Les ombres i les incerteses són incorporades al coneixement, i es parla, sobretot, del fet de viure. A més, altres temes són tractats en tot el recull, com ara l’angoixa, els presagis, els anhels plantejats com a interrogants, el valor de la paraula, la naturalesa. Tot això mitjançant imatges plàstiques, coloristes.

Mireia Lleó i Bertran

Mireia Lleó i Bertran va néixer a Barcelona l'any 1960. Escriu poesia des que era adolescent, però darrerament s'hi ha dedicat de manera més intensa. Com a poeta ha assolit ja diverses fites aconseguint el reconeixement en rebre diferents premis de reconegut prestigi. 

El recull Modularé capvespres ran de casa va obtenir el segon premi del concurs Caterina Albert el 1993 i un any més tard rebia el tercer del mateix certamen amb l'obra Somnis de molsa. Amb el poemari Brots d'enyor va quedar guanyadora del concurs l'Espurna del Clot l'any següent, el 1995. El llibre Amb terra al pensament va obtenir el premi Cadaqués Rosa Leveroni el 1998. Parc encès va meréixer el premi Joan Teixidor de la Ciutat d'Olot el 1999. A més a més ha quedat finalista en diversos certàmens. 

El recull que porta per nom Laberints secrets, l'obra que ara ens ocupa, aconseguí el premi Decàlia de Poesia convocat amb motiu de la celebració de les Festes Decennals de Valls del 2001.