La Vall de Boí

25 ascensions i travessies a peu

Carles Gel

La Vall de Boí

Afegir al cistell

Preu: 12,00€

Col·lecció: Azimut, núm. 52

ISBN: 978-84-96035-70-6

Nombre de Pàgines: 156

Nombre d'il·lustracions: 92

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Setembre del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

La Vall de Boí

25 ascensions i travessies a peu

Carles Gel

Aquest llibre presenta 25 ascensions i travessies a peu per aquest paratge imponent que és la Vall de Boí, on la natura mostra la seva cara més salvatge, alhora que la seva cara més humana i encisadora. L’envolten muntanyes altives i grans que en alguns casos superen els tres mil metres d’altitud (el Pa de Sucre, el Tuc de Tumeneia, el Montardo, la Punta Alta, el Gran Tuc de Colomèrs, el Pic de Contraix, els Besiberris…) i el conjunt forma un dels grups muntanyosos més importants del Pirineu català. La descripció dels itineraris que proposa l’autor és completa, amb horaris, desnivells, grau de dificultat, mapes de situació i fotografies. Però al llibre també hi trobem altres referències i valoracions sobre aspectes d’aquesta vall: les esglésies romàniques —que representen el conjunt romànic més excepcional i emblemàtic de tot Catalunya—, la població, la geomorfologia, el relleu, la climatologia, la hidrologia o la biogeografia de la zona.

Carles Gel

Carles Gel va néixer a Vilassar de Mar el maig de 1963, i viu a Ribes de Freser, als Pirineus, empresa especializada on en organitzar expedicions i activitats d'alta muntanya i d'alpinisme per tot el món.

Des de l'any 1990 treballa com guia d'alta muntanya. També és professor d'esquí nòrdic i escriptor. Des de l'any 1988 ha participat en una trentena d'expedicions arreu del món; destaquen sobretot els viatges a l'Everest, al Manaslu, al Cho Oyu, al pic Lenin, a l'Aconcagua, a l'Elbrus, al Denali i a moltes altres muntanyes de Bolívia, l'Equador, Xile, l'Argentina, el Marroc, Alaska, el Caucas, i d'altres llocs. Ha travessat els Andes argentins amb esquís, en solitari i a l'hivern, i recentment ha aconseguit travessar Groenlàndia amb esquís (primavera del 2002) i la Lapònia finlandesa de sud a nord (hivern del 2003).

Tot i aquesta intensa activitat, les muntanyes que més s'estima són les dels Pirineus, on ha assolit més de tres mil cims de 2.000 i 3.000 metres a través de tot tipus d'itineraris. Li agrada practicar totes les facetes de la muntanya.

Com a escriptor, aquest és el seu dissetè llibre. A banda d'això, ha publicat més d'un centenar d'articles en revistes, butlletins, magazins i diaris.

Pertany al Club Pirinenc Andorrà, al Centre Excursionista Vilassar, a la Unió Excursionista de Catalunya-Mataró i, des de la seva fundació, l'any 1993, a l'Asociación Española de Guías de Montaña (AEGM).