La serra del Boumort

Manuel Cortès Ribelles

La serra del Boumort

Afegir al cistell

Preu: 18,50€

Col·lecció: Azimut, núm. 70

ISBN: 978-84-97911-18-4

Nombre de Pàgines: 384

Nombre d'il·lustracions: 126

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Maig del 2005

Compartir aquesta pàgina a:

La serra del Boumort

Manuel Cortès Ribelles

Aquest llibre neix amb la voluntat de divulgar una muntanya, la serra del Boumort, que ultrapassa els 2.000 m d’altitud, perquè no hi ha cap guia que en parli en profunditat. La serra del Boumort està feta de vertiginosos cingles, pregones afraus, boscos extensos, prats verdejants i erms dilatats, dominadora d’amplis panorames i on la solitud i el silenci encara són possibles. El recull d’itineraris pel Boumort, amb un total de 62 excursions a través del massís (de diverses distàncies i dificultats, però adreçades a tothom), dóna una importància cabdal a temes com l’àmbit natural (geologia, descripció del relleu i la xarxa hidrogràfica, clima, vegetació i fauna) i l’àmbit humà (història, arqueologia, poblament i activitat humana). A més, com un bagatge informatiu complementari de cara a l’excursionista, al final de la guia itinerària hi ha un apartat dedicat al Boumort subterrani (coves, avencs...), un altre de llegendes i contalles de la zona i un darrer d’allotjaments, refugis i serveis.

Manuel Cortès Ribelles

Manuel Cortès Ribelles. Nascut a Barcelona el 1953, es traslladà a viure a Lleida als vint anys. Abans, i en el context d'un agrupament escolta, ja havia tingut les primeres experiències a la muntanya, a les zones de Sant Llorenç del Munt, la serra de l'Obac, Montserrat i la Serralada Litoral. 

Un cop a la capital del Segrià, entra en contacte amb el Centre Excursionista de Lleida el 1958, dins del qual aglutina un petit grup que s'inicia en l'escalada. Es crea la Secció d'Escalada i Alta Muntanya del CE i de Lleida, de la qual n'esdevé el segon president. 

A partir de 1961m realitza ascensions i escalades pirinenques, de l'Encantat Petit i la cresta SW de la Punta Harlé, a la cresta del Diablo i la paret SE del Balaitús. S'ha mogut pels Pirineus al llarg de 40 anys, des del Canigó fins al Midi d'Ossau, amb algunes modestes noves vies a diferents pics (Sotllo, Russell, Seilh dera Baquo, Jean Arlaud...). 

Ha publicat el llibret El Montsec, la muntanya de ponent i la guia El Montsec i muntanyes veïnes, editada pel Centre Excursionista de Lleida en commemoració del 75è aniversari de l'entitat. Té escrits uns 200 articles sobre temes de muntanya, 75 dels quals són itineraris excursionistes, apareguts en diverses publicacions especialitzades. Alguns d'aquests articles poden ser considerats com a "minguies" que descriuen zones ben poc divulades en el seu moment.