La màquina de la vida

Eduard Prats

La màquina de la vida

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 19,90€

Col·lecció: Narrativa, núm. 101

ISBN: 978-84-9034-991-5

Nombre de Pàgines: 303

Mides: 13 x 21 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2020

Compartir aquesta pàgina a:

La màquina de la vida

Eduard Prats

Cristina Ardèvol és una jove psiquiatra que se’n va a Nova York l’any 1957 a la cerca d’una solució per a la malaltia dels ronyons que pateix. Poc abans de marxar coneix, a Barcelona, la Nicole, mare d’un infant amb la síndrome de Down. Arran d’aquesta trobada, mantenen un intercanvi epistolar que perdurarà poc més de tres anys. Al llarg d’aquest temps, la Cristina i la Nicole es confien per carta les vivències més personals, d’on sorgeix una profunda estimació.

En paral·lel, la Cristina viu un seguit d’experiències personals i professionals que la portaran a conèixer científics destacats en l’àmbit de les malalties infeccioses, de la reproducció humana i de l’hemodiàlisi. A través d’ells, s’endinsarà en les tortuositats de l’experimentació mèdica i haurà de fer front als problemes ètics que plantegen els avenços de la ciència.

Vint anys després, quan elles ja no hi són, la seva filla Raquel decideix fer pública la correspondència que totes dues van mantenir.

Eduard Prats

Eduard Prats Alonso (Barcelona, 1942) és metge especialista en l’aparell digestiu, expert en bioètica i en seguretat clínica. Des de 1974 fins a la jubilació, va treballar a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Durant 24 anys va ser professor associat de Medicina a la Universitat Rovira i Virgili. Interessat en la història de la medicina, l’ètica mèdica i la relació metge-pacient ha publicat, el 2014, el llibre Medicina, metges i malalts, en companyia de Pere López Bruno. El 2016 i el 2018 va publicar dues obres de ficció, Incert camí (Quorum Llibres) i El llegat del doctor Elies Can (Cossetània). Va rebre el premi de Narrativa Breu de 2016 del Consell General de Metges de Catalunya amb el text ARATAKE, el precursor.