La Catalunya prehistòrica

en 25 jaciments paleontològics

Roc Olivé i Guillem Orlandi Oliveras

La Catalunya prehistòrica

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 15,90€

Col·lecció: Altres natura

ISBN: 978-84-9034-871-0

Nombre de Pàgines: 56

Mides: 29 x 24 cm

Enquadernació: Tapa dura

Data primera edició: Octubre del 2019

Compartir aquesta pàgina a:

La Catalunya prehistòrica

en 25 jaciments paleontològics

Roc Olivé i Guillem Orlandi Oliveras

Quins animals vivien a Catalunya fa milions d’anys? Com eren els ecosistemes que habitaven? L’estudi de les roques sedimentàries que afloren arreu del nostre país i dels fòssils que contenen pot donar resposta a aquestes preguntes i fer-nos una idea de com eren els ambients passats i la fauna i flora que els ocupava. En el llibre que tens entre les mans fem un recorregut per la Catalunya prehistòrica a través d’alguns dels seus jaciments paleontològics més importants i les seves reconstruccions. Són uns jaciments que ens han proporcionat informació molt valuosa sobre l’evolució de la vida i han situat la paleontologia catalana en el context científic mundial. Per exemple, a Catalunya s’han trobat fòssils de primats hominoïdeus que són clau en la història del nostre llinatge, vestigis dels últims dinosaures d’Euràsia o les restes de la planta angiosperma més antiga coneguda fins ara. Les reconstruccions van a càrrec del paleoartista Roc Olivé, amb l’assessorament i els textos del paleontòleg Guillem Orlandi Oliveras.

"Editat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat"

Roc Olivé i Guillem Orlandi Oliveras

Guillem Orlandi Oliveras (Barcelona, 1992) és graduat en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster Interuniversitari en Paleontologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la UB. Actualment està finalitzant el seu doctorat en Biodiversitat (UAB) a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) centrat en el cicle vital i l’ecologia d’un grup de cavalls extingits, els hipparionins.

Roc Olivé Pous (Barcelona, 1981) és llicenciat en Belles Arts i especialitzat en il·lustració científica. Ha publicat en diverses revistes científiques, ha treballat per a editorials especialitzades en il·lustracions mèdiques, i també ha col·laborat en il·lustracions per a museus de paleontologia i publicacions especialitzades en fauna actual i extingida. És autor, entre d’altres, dels llibres Dinosaures (2013) i Guia dels animals (2018).

Recull de premsa

Twitter Pere Alzina @BeyondBCN - 05/03/2020

Amics del Museu Geològic del Seminari de Barcelona - 25/02/2020

Blog de Camp - 21/02/2020

Revista El Petit Sàpiens - gener 2020

Revista El Culturista - 29/11/2019