Preu: 15,90€
Col·lecció: Altres natura
ISBN: 978-84-9034-871-0
Nombre de Pàgines: 56
Mides: 29 x 24 cm
Enquadernació: Tapa dura
Data primera edició: Octubre del 2019
Quins animals vivien a Catalunya fa milions d’anys? Com eren els ecosistemes que habitaven? L’estudi de les roques sedimentàries que afloren arreu del nostre país i dels fòssils que contenen pot donar resposta a aquestes preguntes i fer-nos una idea de com eren els ambients passats i la fauna i flora que els ocupava. En el llibre que tens entre les mans fem un recorregut per la Catalunya prehistòrica a través d’alguns dels seus jaciments paleontològics més importants i les seves reconstruccions. Són uns jaciments que ens han proporcionat informació molt valuosa sobre l’evolució de la vida i han situat la paleontologia catalana en el context científic mundial. Per exemple, a Catalunya s’han trobat fòssils de primats hominoïdeus que són clau en la història del nostre llinatge, vestigis dels últims dinosaures d’Euràsia o les restes de la planta angiosperma més antiga coneguda fins ara. Les reconstruccions van a càrrec del paleoartista Roc Olivé, amb l’assessorament i els textos del paleontòleg Guillem Orlandi Oliveras.
"Editat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat"
Guillem Orlandi Oliveras (Barcelona, 1992) és graduat en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster Interuniversitari en Paleontologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la UB. Actualment està finalitzant el seu doctorat en Biodiversitat (UAB) a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) centrat en el cicle vital i l’ecologia d’un grup de cavalls extingits, els hipparionins.
Roc Olivé Pous (Barcelona, 1981) és llicenciat en Belles Arts i especialitzat en il·lustració científica. Ha publicat en diverses revistes científiques, ha treballat per a editorials especialitzades en il·lustracions mèdiques, i també ha col·laborat en il·lustracions per a museus de paleontologia i publicacions especialitzades en fauna actual i extingida. És autor, entre d’altres, dels llibres Dinosaures (2013) i Guia dels animals (2018).
Twitter Pere Alzina @BeyondBCN - 05/03/2020
Amics del Museu Geològic del Seminari de Barcelona - 25/02/2020
Blog de Camp - 21/02/2020
Revista El Petit Sàpiens - gener 2020
Revista El Culturista - 29/11/2019