Figura i paisatge

Narcís Oller

Figura i paisatge

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 13,80€

Col·lecció: Biblioteca Narcís Oller, núm. 7

ISBN: 978-84-915403-68-5

Nombre de Pàgines: 160

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Gener del 2012

Compartir aquesta pàgina a:

Figura i paisatge

Narcís Oller

Figura i paisatge és un llibre clau en l’evolució literària de Narcís Oller, perquè es publica en plena crisi del narrador, deguda, sobretot, a la irrupció de les teories simbolistes, que modificaven la concepció realista de la novel·la que Oller havia seguit fins aquell moment. Les narracions del llibre mostren aquesta crisi i les contradiccions que comporta, perquè reuneix contes molt diferents: impressions poètiques en prosa, contes en sintonia realista i altres que anuncien procediments modernistes que anys després quallaran en autors com Víctor Català. Aquesta edició conté un estudi introductori de Jordi Castellanos, catedràtic de Literatura Catalana de la Universitat Autònoma de Catalunya.

Editat per: Roger Roig i César

Introducció de: Jordi Castellanos

Narcís Oller

Narcís Oller (Valls, 1846 – Barcelona, 1930) és considerat el patriarca de la novel·la catalana contemporània, ja que és amb ell que la narrativa de la Renaixença aconsegueix els requisits intel·lectuals i formals necessaris per fer-se un lloc en el context europeu de l’època. Advocat d’ofi ci, va iniciar-se en les lletres catalanes de la mà del seu cosí, el crític Josep Yxart, el qual, juntament amb Joan Sardà, l’acompanyaren i esperonaren en les successives publicacions. És autor de novel·les tan destacades com La papallona (1882), L’escanyapobres (1884), Vilaniu (1886), La febre d’or (1890-92), La bogeria (1899) i Pilar Prim (1906), i de reculls de contes com Croquis del natural (1879), Notes de color (1883), De tots colors (1888), Figura i paisatge (1897), Rurals i urbanes (1916) i Al llapis i a la ploma (1918). També cal fer esment de dues facetes força desconegudes: la de dramaturg i la de traductor, que va desenvolupar sobretot en la darrera etapa de la seva vida. Per últim, entre els anys 1913 i 1918 va escriure les seves Memòries literàries, en què evoca la seva trajectòria com a escriptor. Oller va obtenir un gran prestigi literari dins i fora de Catalunya, i les seves obres foren traduïdes de seguida a altres llengües, com el castellà, el francès, l’italià o el rus. El novel·lista va defensar aferrissadament al llarg de la carrera literària la seva opció lingüística a favor del català, en un moment en què aquesta decisió no s’escapava del debat i la polèmica.

Recull de premsa

Figura i paisatge, de Narcís Oller (Jesús M. Tibau / blog Tens un racó dalt del món)

Cossetània publica 'Figura i paisatge', una obra clau en l'evolució literària i creativa de Narcís Oller (directe.cat)

Cossetània recupera 'Figura i paisatge', de Narcís Oller (Diari Ara) 

Cossetània publica "Figura i paisatge", de Narcís Oller, una obra clau en l'evolució literària i creativa de l'autor (Sala de premsa de Cossetània)

Cossetània publica 'Figura i paisatge', una obra clau en l'evolució literària i creativa de Narcís Oller (324.cat)

Restituïda l'edició original del recull "Figura i paisatge", d'Oller, alterada a l'obra completa (Lluís Bonada / setmanari El Temps)

‘Figura i paisatge’, la complexa transició de Narcís Oller cap al Modernisme (Manel Haro / blog Llegir en cas d'incendi)