Excursions per la història de Catalunya

19 itineraris a peu

Gener Aymamí i Domingo

Excursions per la història de Catalunya

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 13,50€

Col·lecció: Azimut, núm. 118

ISBN: 978-84-9791-798-8

Nombre de Pàgines: 168

Nombre d'il·lustracions: 63

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

Excursions per la història de Catalunya

19 itineraris a peu

Gener Aymamí i Domingo

Una de les millors maneres d’entendre un país és desxifrant la seva història i una de les millors maneres de conèixer-lo és caminant. Així doncs, el producte d’aquest binomi és el llibre Excursions per la història de Catalunya, on es recullen 19 itineraris a peu per recórrer tot gaudint de l'entorn. A més, cal tenir en compte que pels camins que ara trepitgem abans ho feren romans, pelegrins, traginers, carlins, soldats francesos, i hi passà la Guerra Civil espanyola, l’exili, i potser també alguns maquis, que formaren part d’episodis de la nostra història.

Gener Aymamí i Domingo

L’any 1951 Gener Aymamí i Domingo va néixer a Reus. És diplomat en Arqueologia Hispànica per la Universitat de Barcelona i membre de la UEC de Bagà, de la Colla Excursionista de Vilanova del Camí i de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Durant vint-i-cinc anys ha estat responsable de la revista Excursionisme; així com, president de la Unió Excursionista de Catalunya. Actualment, és vicepresident de la Federació Catalana d’Espeleologia. Des de ben jove ha fet sortides a la muntanya i itineraris excursionistes per serralades arreu de la península Ibèrica i dels Pirineus. També és un gran aficionat a viatjar. Com a excursionista i especialista en molinologia i trogloditisme és autor dels llibres Pinzellades de l’Alt Penedès (1992), La comarca d’Anoia; excursions, pobles, paisatges (1996), Camins antics… camins d’història (1998), Aproximació als molins de vent fariners de Catalunya (1999), Aproximació als pous de glaç i de neu de Catalunya (2000), Els molins hidràulics de la vall del Bastareny: exemple d’una etapa preindustrial desapareguda (2002), D’excursió per les coves de Catalunya (2003). A més a més, és coautor dels llibres Els molins hidràulics del Moianès i la riera de Caldes (premi Sant Bernat, 1993) i El Montsec i la Vall d’Àger (1998).

Recull de premsa

Gener Aymamí: "Excursions per la història de Catalunya" parla sobre molts llocs poc coneguts o bé pels quals "la història" hi ha passat de puntetes (Sala de premsa de Cossetània)

"Excursions per la història de Catalunya", l'excursionisme sense presses (Club de lectura / Joan Ferrer)

Un llibre de lectura i una guia per treure-li el suc a poc a poc (Club de lectura / Pere Bonet)

Dinou itineraris que s'endinsen en el passat d'un país (Club de lectura / Joan Tutusaus)

El context històric dels itineraris (Club de lectura / Filibert Flors)

Un llibre que et transporta en el temps (Club de lectura / María del Carmen Paredes)

Admirar la costa catalana mentre es passeja per la història (Club de lectura / Chiara Canton)

Una guia que enllaça els fets històrics amb el recorregut (Club de lectura / Josep Monsonet)

A peu pels camins històrics (Carles Olmedo / revista Muntanya)

L'11 de setembre, Cossetània participa en la signatura d'exemplars que organitza el Grup del Llibre (Sala de premsa de Cossetània)