Excursions pel Tarragonès

(per fer a peu i en BTT)

Xavier Martorell i Boada

Excursions pel Tarragonès

Afegir al cistell

Preu: 17,50€

Col·lecció: Azimut, núm. 65

ISBN: 978-84-97910-57-6

Nombre de Pàgines: 276

Nombre d'il·lustracions: 114

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Gener del 2005

Compartir aquesta pàgina a:

Excursions pel Tarragonès

(per fer a peu i en BTT)

Xavier Martorell i Boada

Tota guia excursionista reclama ser escrupulós i sistemàtic a l’hora de descriure els itineraris, però el que amoroseix aquestes fredes descripcions quilomètriques sóc les informacions històriques, els matisos del paisatge, apunts sobre geologia i vegetació i opinions divertides que afegeix l’autor. El recull de rutes i camins per la comarca del Tarragonès (i en alguns casos per l’alt Camp i el Baix Penedès), té dues grans parts: en primer lloc, itineraris circulars, que s’inicien i acaben en el mateix lloc; i en segon lloc, els camins de ronda. Tots els indrets que es volen fer conèixer han estat pensats per fer-se a peu, i, sovint, també en bicicleta de muntanya.

Xavier Martorell i Boada

Xavier Martorell i Boada va néixer a Tarragona el 1975. Quan tenia pocs mesos de vida els seus pares compraren una a Conesa per passar-hi els caps de setmana i part dels estius.

Li agrada la muntanya eds de petit i hi va de la mà dels seus pares, però no és fins a l'adolescència que descobreix que la seva veritable passió és l'excursionisme en el sentit més ampli de la paraula. Admirador desls primers excursionistes del nostre país, defensa l'excursionisme científic com la forma més sòlida de conèixer la terra.

S'allunya de les fites muntanyenques enfocades únicament des del punt de vista esportiu; les seves passes són modestes, per camis modestos, mirant, observant, escoltant. Sent una devoció especial per les Muntanyes de Prades, on ha realitzat un centenar d'excursions, sense oblidar-se d'altres serres tarragonines i de Catalunya. Quan pot s'escapa al Pirineu, on ha ascendit una seixantena de cims. Des dels seus inicis de muntanya, no ha deixat mai de trepitjarels camins i senders del Tarragonès. Preocupat per la materialització de les amenaces de destrucció natural que ha anat rebent la comarca, en aquest recull explica bells racons i espais diversos, amb la utòpica esperança que, donant-los a conèixer, sorgeixi en el pensament col·lectiu la necessitat de respectar-los. Conscient que alguns dels indrets apareixen en el llibre acabaran desapareixent en els propers anys, els documenta en detall, perquè en resti com a fals consol una descripció per enyorar-los. Ha publicat Conesa. Itineraris a peu per aquest bocí de terra, dins d'aquesta mateixa col·lecció.