Excursions pel Montsec

28 itineraris (Recull guanyador del VIII Premi Vèrtex)

Joan Ramon Segura Radrigales

Excursions pel Montsec

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 14,90€

Col·lecció: Azimut, núm. 103

ISBN: 978-84-9791-437-6

Nombre de Pàgines: 204

Nombre d'il·lustracions: 103

Mides: 12 x 22,5

Enquadernació: en rústica

Data primera edició: Març del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

Excursions pel Montsec

28 itineraris (Recull guanyador del VIII Premi Vèrtex)

Joan Ramon Segura Radrigales

Des de nombrosos paratges de Catalunya destaca una allargassada serra amb una imponent cinglera meridional. Malgrat aquest reconeixement visual, la serra del Montsec és una de les raconades menys fressades pels excursionistes. Es tracta d’una muntanya feréstega, poc divulgada, malgrat els esforços d’entitats com el Patronat del Camí de Muntanya dins del Centre Excursionista de Lleida per recuperar els seus camins. Us oferim un treball monogràfic que té per finalitat fer abastables els tresors que amaga la gran muntanya ponentina.

Joan Ramon Segura Radrigales

Joan Ramon Segura (Almacelles, 1959) de ben menut resta encisat per una extensa cinglera que tancava l’horitzó com un gran teló. Les primeres excursions d’adolescent es dirigiren vers aquella muntanya: El Montsec. En aquells anys duia a la motxilla la preuada guia El Montsec i muntanyes veïnes (1982) de Manuel Cortès i Ribelles. Durant anys aborda les possibilitats excursionistes del Front del Pallars que recull a la guia 25 excursions pel Front del Pallars, guanyadora de la VI edició del Premi Vèrtex. L’any 2007 edita el llibre En BTT per la vall de Tuixent i la Vansa. Al llarg de dos anys s’ha dedicat a trescar pel Montsec, tot cercant els graus i els feixants més interessants des del punt de vista excursionista. Aquest esforç divulgatiu serveix de ben poca cosa si no aconseguim preservar la seva bellesa natural per ser declarat Parc Natural.

Recull de premsa

Xavier Massot: "El Montsec comença a ser conegut per un ventall força ampli d'excursionistes i disposar d'un llibre-guia resulta interessant" (Sala de premsa de Cossetània)

28 itineraris pel Montsec (Revista Muntanya)

Excursions pel Montsec (Enric Faura / revista Vèrtex)

"Excursions pel Montsec" ha estat un dels llibres d'excursionisme més venuts entre el maig i el juny segons la revista "Vèrtex" (revista Vèrtex)

Es presenta a Lleida el VIII Premi Vèrtex (revista Vèrtex