Excursions escollides pel Prepirineu

Caminant des de sol ixent cap a sol ponent

Antoni Cabré Puig

Excursions escollides pel Prepirineu

Afegir al cistell

Preu: 15,00€

Col·lecció: Azimut, núm. 50

ISBN: 978-84-96035-55-3

Nombre de Pàgines: 216

Nombre d'il·lustracions: 71

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Juny del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

Excursions escollides pel Prepirineu

Caminant des de sol ixent cap a sol ponent

Antoni Cabré Puig

Aquest llibre presenta una descripció d’ascensions i rutes per serralades del Prepirineu català i també aragonès. Aquesta zona té un gran atractiu per als excursionistes per la gran quantitat de llocs plens d’una bellesa innegable: boscos encantadors, formacions significatives, congostos increïbles, indrets plens d’història... Els itineraris del llibre són clàssics i significatius, com ara el del Pedraforca —símbol de l’excursionisme català— o els que tenen lloc per les serres d’Encija i Busa (amb les alineacions muntanyoses de l’Alt Berguedà, de valls estretes i panoràmiques excepcionals), pel Pont Cabradiç (lloc de pas dels càtars), pel Valldarques desconegut (amb escarpadures profundes i cursos d’aigua exuberants), pel Cadí, pel Turbón (2.492 m)... Un conjunt de molts recorreguts variats que podem descobrir llegint i, evidentment, caminant. Excursions escollides pel Prepirineu és un llibre bàsicament pràctic, la qual cosa significa que ha estat pensat i fet per tal que el porteu a la butxaca de la vostra motxilla, per tal que l’utilitzeu com a eina de camp durant l’excursió.

Antoni Cabré Puig

Antoni Cabré Puig va néixer a Barcelona l'any 1951. S'inicià en el muntanyisme, molt jove, a Collserola, de la mà del seu pare. Va ser soci fundador de la desapareguda AGRUECC, entitat on es van formar prestigiosos muntanyencs. Va pujar al primer tres mil, el mont Perdut, als catorze anys. El 1970 ingressà al CEC, on va realitzar activitats com a monitor de muntanya del Consell de Jovent. Actualment és membre actiu del CEC. L'any 1976 es traslladà a viure a Tarragona. Ha seguit actiu als Pirineus, i ha ascendit al Mont Blanc, als Alps. Estima molt la muntanya tarragonina, especialment el Montsant. Col·labora en diferents revistes de muntanya, on té publicats diversos articles.

Ha publicat els llibres El Montsant, Per les serres del mestral (en dos volums), Siurana: guia d'excursions i Excursions escollides des de la costa Daurada, i ha participat en l'obra col·lectiva La finestra. El 30 de desembre del 2001 va rebre l'homenatge del Centre Excursionista Serres del Mestral, de l'Hospitalet de l'Infant-Vandellós, "en reconeixement a la tasca de divulgació de l'excursionisme a les comarques tarragonines feta per aquest autor amb els seus cinc llibres publicats". Durant l'acte li va ser lliurada una placa honorífica pel president de l'entitat, Sr. Josep Jordana i Puigpinós.