Excursions a peu pel Baix Llobregat

20 itineraris

Jordi Sierra i Roura i Miquel Julià Sans i Forés

Excursions a peu pel Baix Llobregat

Afegir al cistell

Preu: 12,50€

Col·lecció: Azimut, núm. 60

ISBN: 978-84-97910-53-8

Nombre de Pàgines: 168

Nombre d'il·lustracions: 59

Mides: 12 x 22 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Novembre del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

Excursions a peu pel Baix Llobregat

20 itineraris

Jordi Sierra i Roura i Miquel Julià Sans i Forés

Aquesta guia proposa 20 excursions i caminades per les serres i massissos que conformen la comarca del Baix Llobregat. A l’hora de confeccionar aquest conjunt d’excursions, la pauta principal ha estat treure’s del cap la falsa idea de pensar que al Baix Llobregat, a causa de la gran quantitat de població que hi ha i del gran nombre de fàbriques i indústries existents, no hi ha gran cosa a fer ni a veure. El lector podrà comprovar per ell mateix com s’accedeix a peu a llocs molt poc freqüentats, gairebé inaccessibles, i a indrets força salvatges i d’una extraordinària bellesa, sense desplaçar-se gaire lluny. S’adonarà, durant la descoberta d’aquests nous llocs, que no tenen res a envejar a altres indrets de la nostra geografia. En resum, podem dir que el que pretenem amb aquest llibre és que serveixi com una espècie d’eina que ens ajudi a conèixer millor la comarca. Hi trobem excursions més curtes i també més llargues, amb més desnivell de pujada i amb menys, amb més duresa i menys, és a dir un ventall de possibilitats dirigit a tots els gustos. La guia ofereix tota la informació necessària per a fer els recorreguts: topografia, desnivells, horaris…

Jordi Sierra i Roura i Miquel Julià Sans i Forés

Jordi Sierra i Roura és fill de Gavà, on va néixer el 1968, tot i que des dels trenta anys resideix a Viladecans. Va començar en el món de l'excursionisme de manera totalment autodidacta, als disset anys. Després de comprar un mapa del massís del Garraf, es va aventurar a conèixer aquelles muntanyes que durant tota la seva infantesa l'havien acompanyat en l'horitzó dels camps que el seu pare conreava a les planes del delta. Des de llavors, no ha parat de descobrir indrets de la nsotra terra. El seu gran somni és convertir-se en un expert coneixedor de la geografia catalana, i podem dir que no va per mal camí, ja que ha dedicat gran part del seu temps lliure a l'excursionisme. Ha pujat molts dels emblemàtics cims de Catalunya i també de la resta dels Pirineus, fugint moltes vegades de la dificultat i l'aventura, i guiant-se més per la bellesa d'una nautra que l'apassiona. Ha participat també en totes les caminades de resistència que s'organitzen actualment. Pertany des de fa més de tretze anys a la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), així com a l'Associació Esportiva EXPI de Gavà.

Miquel Julià Sans i Forés va néixer a Viladecans el 1971 i resideix, avui dia, a Gavà. Pertany al grup de muntanya EXPI de Gavà (Excursions Pirinenques) i a la UME (Unió Muntanyenca Eramprunyà), també de Gavà. Amb aquesta última va ser un dels creadors de la popular Marxa del Garraf, que actualment ha complert la seva novena edició amb un total de 500 participants. És coautor d'un petit recull de set itineraris en BTT (any 1994) pel massís de Garraf i autor del llibre El Berguedà en BTT, de la col·lecció Azimut, l'any 2003. Va començar a anar per la muntanya recorrent cada vegada distàncies més llargues, ascendint a cims cada cop més elevats, principalment pel massís de Garraf, el Port i els Pirineus. És un apassionat dels diferents esports de muntanya.