Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l'Obac (X Premi Vèrtex)

87 vies d’escalada d’estil clàssic

Albert Masó Garcia i Òscar Masó Garcia

Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l'Obac (X Premi Vèrtex)

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 14,50€

Col·lecció: Azimut, núm. 120

ISBN: 978-84-9791-856-5

Nombre de Pàgines: 180

Nombre d'il·lustracions: 167

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Març del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l'Obac (X Premi Vèrtex)

87 vies d’escalada d’estil clàssic

Albert Masó Garcia i Òscar Masó Garcia

La guia que teniu a les vostres mans és un recull inèdit i personal de 87 vies d’escalada de caire clàssic, situades a Montserrat, al Cairat i Sant Llorenç del Munt, i a l’Obac, tres massissos agermanats i de roca conglomerada que es troben al nord-oest de l’àrea metropolitana de Barcelona. Es tracta d’escalades de dificultat mitjana o baixa, obertes des de baix pels autors del llibre al llarg de més de 15 anys d’activitat, i que recorren agulles i parets emmarcades en un entorn encisador, de vegades fins i tot salvatge. Els acurats mapes, croquis i descripcions us facilitaran la tasca d’escollir i localitzar els itineraris sobre el terreny. També hi trobareu uns breus apunts anecdòtics que us permetran conèixer detalls curiosos de les obertures d’algunes de les vies. Aquests itineraris, humils, d’aventura i d’exploració, de ben segur que us obriran les portes a racons que desconeixíeu d’aquestes muntanyes tan properes i estimades.

Albert Masó Garcia i Òscar Masó Garcia

Albert Masó Garcia (1976), enginyer tècnic en electrònica industrial, i Òscar Masó Garcia (1974), enginyer tècnic mecànic i màster en enginyeria mecànica i equipament industrial, són dos germans, nascuts a Sabadell, que des de ben petits han trescat pels boscos i camins de Sant Llorenç del Munt i l’Obac de la mà dels seus pares, Ernest i Conxita. De joves, i rere els passos del seu pare, s’aficionen a l’escalada de caire clàssic, i ascendeixen els monòlits de Sant Llorenç i l’Obac i, fins a dia d’avui, porten ascendides més de 450 agulles de Montserrat. Aviat s’aficionen a crear des de baix noves vies d’escalada clàssica preferentment en ambdós massissos barcelonins, de tal manera que fins a dia d’avui acumulen més de 250 vies obertes. Han publicat articles en diverses revistes de muntanya, com Vèrtex i Desnivel, i en butlletins de centres excursionistes. L’Òscar ha escrit dos llibres més: Descobrint la Castellassa de can Torras i els seus voltants (2008) i La Castellassa de can Torras. Història, tradició i llegenda (2010).

Recull de premsa

Les roques de Sant Llorenç ja tenen la seva guia d'escalada (Santi Palos / Diari de Terrassa)

Ràdio Sabadell parla sobre "Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l'Obac" (Programa "Això m'han dit / Ràdio Sabadell)

Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l'Obac (revista Vèrtex)

El llibre "Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç" apareix entre els més venuts al rànquing de la revista "Vèrtex"