En BTT pel Ripollès

15 itineraris

David Aguirre Esteve

En BTT pel Ripollès

Afegir al cistell

Preu: 10,30€

Col·lecció: Azimut, núm. 38

ISBN: 978-84-96035-10-0

Nombre de Pàgines: 108

Nombre d'il·lustracions: 78

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Novembre del 2002

Compartir aquesta pàgina a:

En BTT pel Ripollès

15 itineraris

David Aguirre Esteve

Aquest llibre presenta 15 itineraris pel Ripollès, bressol dels Pirineus d’alta muntanya més orientals. Aquesta és una comarca eminentment boscosa, on predominen les rouredes, les boixedes i les fagedes amb les seves ombrívoles i cromàtiques extensions, el pi roig i el pi negre. A les zones més altes, pel damunt dels dos mil metres d’altitud, desapareix la gran vegetació i es dóna pas als gras prats que permeten que la ramaderia bovina, ovina i equina prenguin protagonisme. Els itineraris d’aquest llibre permeten gaudir i descobrir les terres ripollenques. Estan detalladament descrits, amb informacions sobre la dificultat, el desnivell i les distàncies i amb consideracions sobre la climatologia, informacions pràctiques de carreteres, de llocs on menjar i dormir i on reparar les bicicletes en cas d’avaria. A més a més, un mapa de cada itinerari ofereix tot la informació necessària sobre les rutes.

David Aguirre Esteve

David Aguirre Esteve va néixer el 5 de gener de 1958 a Barcelona. Ja de petit se li va despertar l'interès per la natura, al pertànyer a la secció dels Llobatons, és a dir els més petits de tots, dins d'un cau de Minyons de Muntanya. Va continuar en els diferents seccions de l'agrupament escolta a mesura que anava fent-se gran, a la vegada que li interessava més l'alpinisme. De fet va ser a la comarca del Ripollès on va començar a fer alta muntanya. Al casar-se va deixar l'alpinisme per practicar altres esports, entre ells l'esquí, fins que va patir una lesió al genoll l'any 1992.

Després de recuperar-se, es va iniciar en l'esport de la bicicleta de muntanya a la comarca del Ripollès. És a la població de Camprodon on estiueja i va a passar els caps de setmana, cosa que li ha facilitat en gran mesura el coneixement de la comarca. També és aficionat a la informàtica, i té editada una pàgina web de BTT on presenta diverses rutes.