El Pallars Jussà a peu

15 recorreguts fascinants per la comarca

Jordi Creus i Josep Ramon Gasa

(Segona edició)

El Pallars Jussà a peu

Afegir al cistell

Preu: 9,90€

Col·lecció: Azimut, núm. 30

ISBN: 978-84-95684-72-1

Nombre de Pàgines: 96

Nombre d'il·lustracions: 74

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Maig del 2002

Compartir aquesta pàgina a:

El Pallars Jussà a peu

15 recorreguts fascinants per la comarca

Jordi Creus i Josep Ramon Gasa

(Segona edició)

La proposta d’acostar-nos a conèixer de prop el Pallars Jussà que ens fan els autors es basa en allò que podríem dir fórmula oberta. Ens hi indiquen el camí per mitjà de quinze itineraris centrats bàsicament en un nucli d’interès, però cada un n’inclou molts més i en conjunt constitueixen una visió molt completa de tota la comarca. Els indrets que ens proposen són ben engrescadors per la distribució geogràfica i per la varietat. Ens mourem des de la magnífica panoràmica que ofereix des de 2.000 m la via del vell Carrilet de Cabdella, fins a les pregoneses del congost de Mont-rebei o el Forat del Gel montsequià. Les excursions ens permetran admirar joies com ara el conjunt troglodític de Sorta, el dolmen de la Casa Encantada, els castells de Mur, d’Orcau i de Toló, les restes de Sant Pere de les Maleses, el pont del Diable de Bellera, el poble singular de Santa Engràcia, els plàcids estanys de Basturs, etc.

Jordi Creus i Josep Ramon Gasa

Jordi Creus va néixer, l'any 1964, a Tremp (Pallars Jussà). És autor de la novel·la Amb dos manilles i un as, botigarra faràs i coautor dels treballs "Personal i Compatible", "Terra i Llibertat" i, recentment, Història de Catalunya al revès. Llicenciat a Història, a hores d'ara viu a Barcelona.

Josep Ramon Gasa va veure la llum a Tremp l'any 1964. Després d'habitar durant uns anys al barri del Guinardó de Barcelona, l'any 1992 va tornar a establir-se al Pallars. Actualment treballa a l'Institut Català de la Salut i col·labora a la revista Lo Raier.

Precisament, les pàgines d'aquesta publicació pallaresa recullen mensualment els itineraris que el Josep Ramon i el Jordi proposen als seus lectors. Aquestes rutes van proporcionar-los el Premi Pica d'Estats -dins de la modalitat de premsa de les comarques de Lleida- l'any 2000. Segons les seves paraules, el Pallars Jussà "conforma un ampli mosaic a bastament beneficiat per la natura. Des del paisatge alpí de la vall Fosca a la bellesa feréstega del Montsec -amb l'impactant congost de Montrebei-, la comarca amaga diversos i variats racons que mereixen la pena de fer visitats, alguns dels quals podreu trobar a les pàgines que vénen a continuació."