Conesa

Itineraris a peu per aquest bocí de terra

Xavier Martorell i Boada

Conesa

Afegir al cistell

Preu: 11,50€

Col·lecció: Azimut, núm. 34

ISBN: 978-84-95684-89-9

Nombre de Pàgines: 144

Nombre d'il·lustracions: 92

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Agost del 2002

Compartir aquesta pàgina a:

Conesa

Itineraris a peu per aquest bocí de terra

Xavier Martorell i Boada

Aquesta guia d’itineraris ens endinsa en el terme municipal de Conesa, a la Conca de Barberà. Són recorreguts per caminar plausiblement, preferiblement en família, tot i que hi ha excursions que requereixen estar preparat, en un entorn equilibrat, amb una esponerosa vegetació cap a la vall de Saladern o bé amb un serret més aspre, si pugeu cap a Forès... En qualsevol cas, caminareu dins d’un marc d’equilibri, pau i solitud. «De Conesa, la bellesa» afirma la tradició popular. La majoria de la vintena d’itineraris del llibre comencen en aquesta població, concretament a la font del Pati, i transcorren entre els 600 i 900 metres d’altitud, sense sortir de la comarca natural de la Baixa Segarra, tot i fer-se alguna incursió a la veïna Segarra. Les excursions han estat pensades per fer-se a peu, però la naturalesa de la majoria dels itineraris fa també molt recomanable realitzar-les en bicicleta de muntanya o a cavall. En la fitxa tècnica de cada excursió s’informa del quilometratge, el temps i el desnivell de l’itinerari.

Xavier Martorell i Boada

Xavier Martorell i Boada va néixer a Tarragona el 1975. Quan tenia pocs mesos de vida els seus pares compraren una a Conesa per passar-hi els caps de setmana i part dels estius.

Li agrada la muntanya eds de petit i hi va de la mà dels seus pares, però no és fins a l'adolescència que descobreix que la seva veritable passió és l'excursionisme en el sentit més ampli de la paraula. Admirador desls primers excursionistes del nostre país, defensa l'excursionisme científic com la forma més sòlida de conèixer la terra.

S'allunya de les fites muntanyenques enfocades únicament des del punt de vista esportiu; les seves passes són modestes, per camis modestos, mirant, observant, escoltant. Sent una devoció especial per les Muntanyes de Prades, on ha realitzat un centenar d'excursions, sense oblidar-se d'altres serres tarragonines i de Catalunya. Quan pot s'escapa al Pirineu, on ha realitzat algunes travesses de pocs dies i hi ha ascendit una trentena de pics per vies fàcils.

Sovint s'acosta pels camns de Conesa, on troba alguna cosa diferent que encara no ha sabut trobar en cap altre lloc. Preocupat per les contínues amenaces que rep el territori espera que donant a conèixer aquest desconegut bocí de terra ajudi aconseguir que la gent sàpiga aprecilar la sigil bellesa i que d'aquesta manera s'incorpori en el pensament col·lectiu la necessitat de respectar-lo i estimar-lo.