Circuits d’alta muntanya pel Pirineu Oriental Català

25 itineraris per carenes del Canigó al Pedraforca

Manel Figuera

Circuits d’alta muntanya pel Pirineu Oriental Català

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 13,00€

Col·lecció: Azimut, núm. 66

ISBN: 978-84-97910-77-4

Nombre de Pàgines: 180

Nombre d'il·lustracions: 98

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Gener del 2005

Compartir aquesta pàgina a:

Circuits d’alta muntanya pel Pirineu Oriental Català

25 itineraris per carenes del Canigó al Pedraforca

Manel Figuera

Aquesta guia presenta vint-i-cinc circuits d’alta muntanya, escollits per conèixer el Pirineu oriental català, assequibles en un sol dia per a un gran nombre d’excursionistes. Al Pirineu oriental català el cim més elevat és el del Carlit, que ateny l’altitud gens menyspreable de 2.921 m. Tres relleus més sobrepassen els 2.900 m —tossa Plana de Lles, Puigpedrós i Puigmal— i una munió es troba entre els 2.800 m i els 2.400 m, cota mínima que s’atribueix, en les nostres latituds, a la vertadera alta muntanya. El sector que abasta aquesta guia, seguint la base dels 2.400 m com a mínim, va del massís del Canigó a Andorra i l’Alt Urgell en funció del curs dels rius Segre, Gran Valira i Valira d’Encamp o d’Orient fins al port d’Envalira. Tanmateix, no surt de l’àmbit dels Països Catalans —Catalunya Nord, Catalunya estricta i principat d’Andorra—. Cada circuit consta d’una presentació, una fitxa tècnica i una descripció on s’indiquen la ubicació, l’accés, el desnivell acumulat, l’altitud màxima assolida —sempre per damunt dels 2.400 m—, el temps o horari total aproximat, uns consells i els llocs —refugis, cabanes, cases de pagès, hotels, etc.— on allotjar-nos. Les dificultats dels vint-i-cinc itineraris circulars ressenyats no sobrepassen el III grau de l’escala de l’UIAA i disposen de diversos punts per abandonar-los si sorprèn el mal temps o el cansament. Són una manera diferent de recórrer aquest meravellós Pirineu oriental, tant axial com Prepirineu; una varietat més de les moltes que hi podem dur a terme.

Manel Figuera

Manel Figuera i Abadal va néixer a Barcelona el 1957, però des del 1982 viu a Bellver de Cerdanya. Per la proximitat, els Pirineus, sobretot el sector que va de Maladeta al Canigó, i d'una manera especial la Cerdanya, l'Alt Urgell Andorra, l'Arièja, el Berdeguà, el Conflent i el Capcir, són l'espai que més en freqüenta. 

També s'ha mogut pels Picos de Europa, el sistema Ibèric, Gredos i els Alps. És soci del Grup Excursionista de Cerdanya (GREC) i des del 1999 és també regidor de Culltura i Turisme al seu poble. Com a tècnic en normalització lingüística, treballa al Servei Comarcal de Català de la Cerdanya, una de les delegacions del Consorci per la Normalització Lingüística. És professor de primària, de català, per adults i corrector de textos. Escriu articles en revistes com Vèrtex i El Mundo de los Pirineos i ha publicat una vintena de llibres, tant de literatura -poesia, novel·la i narració curta- com guies d'excursions. Ha col·laborat en alguns mapes d'Alpina, aixió com en l'actual Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya

Recull de premsa

Pànxing Cerdanya - maig del 2018