Cicle dels dietaris I

Viure a Tarragona; Fulls d’un dietari, 1966-1969 i Fulls d’un dietari, 1970-1971

Artur Bladé i Desumvila

Cicle dels dietaris I

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 21,90€

Col·lecció: Obra completa Artur Bladé Desumvila, núm. 10

ISBN: 978-84-9791-775-9

Nombre de Pàgines: 432

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Tapa dura

Data primera edició: Novembre del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

Cicle dels dietaris I

Viure a Tarragona; Fulls d’un dietari, 1966-1969 i Fulls d’un dietari, 1970-1971

Artur Bladé i Desumvila

En aquest volum 10 de l’Obra completa d’Artur Bladé i Desumvila, publiquem els dos primers llibres de Viure a Tarragona, el conjunt dels quatre dietaris dedicats a Tarragona —l’estimada ciutat on s’instal·là quan tornà de l’exili—, que abracen els anys 1966-1969 i 1970-1971, respectivament. Aquests llibres són un cant als llocs, les persones, les idees i els fets que estima: la vida tarragonina i la vida vora l’Ebre, a Benissanet; producte d’una activitat política i literària lliurada als ideals republicans, humanistes i catalanistes.

Introducció de: Xavier Garcia Pujades

Artur Bladé i Desumvila

Artur Bladé i Desumvila (Benissanet, 1907 - Barcelona, 1995), escriptor de l’Ebre català i cronista de l’exili, va conrear la narrativa i l’assaig i va fer incursions en la poesia i el periodisme. La seva obra, formada per una trentena de llibres, és una referència per al memorialisme català del segle XX. Personalitat autodidacta de les nostres lletres, republicà i catalanista, es va exiliar al fi nal de la guerra civil a França i a Mèxic, on va elaborar literàriament els records de la guerra i de l’exili, les converses mantingudes amb Pompeu Fabra, Antoni Rovira i Virgili i Francesc Pujols, així com la vida al seu poble i la comarca natals, la Ribera d’Ebre; tot això va formar un tríptic literari, històric i sentimental d’una quinzena de llibres que ja són tota una referència en el memorialisme català del segle XX, al costat de les grans obres de Pla, Gaziel o Sagarra. Al seu retorn a Catalunya, el 1961, va col·laborar activament en el redreçament cultural i lingüístic del país. Va publicar diversos volums d’història, va escriure àmpliament en la premsa catalana (Avui, Tele-Estel, Serra d’Or...) i va iniciar una llarga sèrie de dietaris, anomenats Viure a Tarragona, que abasta la crònica dels deu últims anys del franquisme i els primers de la transició.

Recull de premsa

TV3 / Divendres - 21/06/2017

Cossetània publica la segona part de L’exiliada, d’Artur Bladé, fins ara inèdita (Sala de premsa de Cossetània)

La reedició de l'obra completa de Bladé aborda l'etapa de l'exili republicà (diari L'Ebredigital.cat)

Artur Bladé i Font: "Per als estudiosos de l'exili català a Montpeller, aquesta segona part de "L'exiliada" serà fonamental" (Sala de premsa de Cossetània)

Retorn (blog Saragatona)

El retorn: Carner vist per Bladé (blog Saragatona)

L´exiliada (Joaquim Ferrer / Diari de Girona)