Caminades per la Noguera

13 itineraris

Francesc Antillach Comabella i Antònia Ortiz Pedrosa

Caminades per la Noguera

Afegir al cistell

Preu: 11,20€

Col·lecció: Azimut, núm. 46

ISBN: 978-84-96035-21-8

Nombre de Pàgines: 132

Nombre d'il·lustracions: 59

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

Caminades per la Noguera

13 itineraris

Francesc Antillach Comabella i Antònia Ortiz Pedrosa

Les caminades que es descriuen en aquest llibre estan totes elles situades a l’Alta Noguera, la majoria a les serralades alineades al sud del Montsec; només algunes discorren a la mateixa serralada del Montsec. Aquesta selecció ve motivada per dues raons: hem considerat que l’Alta Noguera disposa de nombrosos contrastos paisatgístics i força punts d’interès per a l’excursionisme; per altra banda hem fugit, en la mesura del possible, de descriure caminades pel Montsec, perquè ja hi ja altres publicacions que tracten a bastament aquesta serralada. Nosaltres només tractarem en aquest llibre una petita mostra. La Noguera és terra de temperatures extremes; per aquest motiu recomanem que les excursions per aquesta zona es facin preferentment a la primavera o bé a la tardor, i evitar, sempre que es pugui, les fortes calors de l’estiu i els gèlids i curts dies d’hivern.

Francesc Antillach Comabella i Antònia Ortiz Pedrosa

Francesc Antillach i Antònia Ortiz són membres del Centre Excursionista de Balaguer. Des de fa temps dediquen part del seu temps lliure a conèixer i gaudir de la natura.

A partir de la seva experiència en itineraris a peu per la comarca, va sorgir la idea d'incloure dins la programació del centre els cicles anyals Caminades per la Noguera, els quals assoliren una bona acceptació per part dels amants del senderisme.

L'obra que teniu a les mans és un recull d'algunes d'aquestes excursions, que segurament us ajduarà a conèixer des d'una perspectiva diferent aquesta part de les terres de ponent, a valorar-la i a estimar-la.

La comarca de la Noguera resulta tan interessant com desconeguda; hi ha pocs llibres d'excursionisme que tractin d'aquest territori, motiu pel qual els autors van decidir escriure aquesta obra.