Antics oficis i feines a Sant Cugat del Vallès

Rogeli Pedró i Fontanet

Antics oficis i feines a Sant Cugat del Vallès

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 18,50€

Col·lecció: El Tinter, núm. 162

ISBN: 978-84-1356-002-1

Nombre de Pàgines: 280

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2020

Compartir aquesta pàgina a:

Antics oficis i feines a Sant Cugat del Vallès

Rogeli Pedró i Fontanet

Aquest llibre no pretén ser un estudi dels oficis santcugatencs d’ahir, sinó el reflex de les vivències i experiències d’un bon nombre de persones, algunes ja traspassades, en el seu pas per la ciutat de Sant Cugat del Vallès, i que, ja fa anys, van restar obsoletes i desconegudes per a les generacions més joves. Però, tot i així, encara hi ha quelcom de residual en la memòria col·lectiva i en la d’alguns vilatans que, com l’autor mateix, volen conservar el testimoni i el record d’aquelles persones que van exercir el seu ofici o servei públic amb mestratge i professionalitat i que permeten aprofundir i conèixer un xic més la història de la ciutat. En el contingut d’aquest treball hi ha informació sobre alguns oficis que han tingut continuïtat a partir d’una transformació i actualització de tots els mitjans i, també, alguns relats encara ben vius sobre els canvis socials d’avui mateix. Per això, en cadascun dels vint-i-quatre oficis hi trobareu quelcom d’història i també d’etnografia i tanta informació directa com ha estat possible aconseguir.

Rogeli Pedró i Fontanet

Rogeli Pedró i Fontanet va néixer a Ponts (la Noguera) l’any 1953 i viu a Sant Cugat del Vallès des de 1973. És mestre, màster en Gestió Cultural i antropòleg. Durant molts anys s’ha dedicat a l’estudi i recerca del patrimoni etnològic santcugatenc. Ha estat Caparrot de l’Any el 2005 per votació popular, pregoner de la Festa de Tardor 2004 i Premi Santcugatenc de l’any 2012.

Ha escrit cinc llibres: Tradicions santcugatenques (2004), Llegendes de Sant Cugat del Vallès (2005), Els petits balladors (2009), Conte contat a Sant Cugat (2012) i Camí de llot (2018), que és la seva primera novel·la. Així mateix, ha publicat nombrosos articles sobre la vida, història i cultura santcugatenca i se’l considera un dels seus cronistes locals. També és autor de dos manifests: Manifest Ciutadà de suport a la lliure activitat política, social i cultural de Sant Cugat, del desembre de 2006, i Batega amb la Unió!, del novembre de 2011.

Actualment forma part de l’equip del programa Converses consentides i col·labora com a tertulià al programa Sant Cugat a fons de Ràdio Sant Cugat des de l’any 2016.

Recull de premsa

Cugat.cat - 03/12/2020