Andorra

15 ascensions i 11 escalades hivernals

Carles Gel

Andorra

Afegir al cistell

Preu: 11,20€

Col·lecció: Azimut, núm. 44

ISBN: 978-84-96035-19-5

Nombre de Pàgines: 132

Nombre d'il·lustracions: 82

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

Andorra

15 ascensions i 11 escalades hivernals

Carles Gel

Andorra és terra de muntanyes i de valls amagades, fascinant i remot indret situat al bell mig dels Pirineus. Aquest és un dels països més antics d’Occident. També és un dels més petits d’Europa i a la vegada un dels més muntanyosos, si no el que més. Andorra és una petita illa amagada entre altes muntanyes, que s’enlairen fins a gairebé tocar el cel dels tres mil metres. El pic de Comapedrosa (2.942 m) n’és el punt culminant. En aquest llibre hi trobareu 15 ascensions d’alta muntanya i 11 escalades hivernals que els permetran descobrir les muntanyes d’aquest petit país dels Pirineus.

Carles Gel

Carles Gel va néixer el 1963 a Vilassar de Mar. Viu a Ribes de Freser, al cor de la vall de Ribes (Pirineu oriental).

Guia d'alta muntanya, professor d'esquí de fons i escriptor. La seva vida està complementant dedicada a la muntanya, l'aventura i l'escriptura. La seva vida està completament dedicada a la muntanya, l'aventura i l'escriptura. Ha escrit 16 llibres i n'està preparant uns quants més.

A Ribes de Freser hi té la seva empresa, Alpinisme Pirineus, especialitzada en el món de la muntanya i l'alpinisme i en l'organització d'activitats i viatges d'alpinisme d'arreu del món.

Des de l'any 1988 ha participat en una trentena d'expedicions: de l'Everest al McKinley, passant pel Cho Oyu, el Manaslú, el pic Lenin, el Toubkal, el Cerro del Plomo, l'Aconcagua, Groènlàndia, l'Illimani, el Condoriri, el Cotopaxi, el Chimborazo, i tantes d'altres muntanyes d'Amèrica del Nord i del Sud, d'Àsia, de l'Àfrica i de l'Àrtida.

La seva passió per l'aventura i per tot allò que és desconegut el portà la primavera de 2002 a travessar Groenlàndia d'oest a est (700km) per l'Inlandis, i d'aquesta manera es convertí en el primer català que contemplava una gran travessa polar. No obstant això, els Pirineus són la seva gran passió. Ha assolit més de 2.800 cims de 2.000 i 3.000 metres per tot tipus d'itineraris al llarg de totes les èpoques de l'any.

Coneix intensament la muntanya andorrana i, com alguns dels seus companys, és membre del Club Pirinenc Andorrà.