L'Alt Solsonès

Rases i cims 35 itineraris

Maria Dot, Francesc Garrigós i Raimon Rovira

L'Alt Solsonès

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 15,00€

Col·lecció: Azimut, núm. 111

ISBN: 978-84-9791-583-0

Nombre de Pàgines: 204

Nombre d'il·lustracions: 79

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Maig del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

L'Alt Solsonès

Rases i cims 35 itineraris

Maria Dot, Francesc Garrigós i Raimon Rovira

Al capdamunt del Solsonès s’allarga la primera línia dels Pre-pirineus, amb els massissos calcaris del Verd i de Port del Comte fins al Turp. Davant seu, a la franja de conglomerats que s’apilen al marge de la Depressió Central, les serres dels Bastets, Busa, Lord o les Encantades i els engorjats del Pont Quebradís, Escales, Vilamala, Canalda o de la Ribera Salada formen un complex únic per llur espectacularitat i atractiu geològic. I una mica arreu, als indrets més afavorits, extensions generoses de terra campa i pastura, amb masies ben posades, configuren un paisatge rural que es fa admirar bona part de l’any. La guia dedica a tot aquest conjunt 35 itineraris escollits.

Maria Dot, Francesc Garrigós i Raimon Rovira

Maria Dot Padrós és nascuda a Lluçà el 1953. És professora de català a secundària. Ha recorregut gran part de la geografi a catalana i coneix àmplies regions del Pirineu. També ha fet alguna incursió als Alps suïssos i italians. Diu que de la muntanya no en surt mai decebuda. Francesc Garrigós Garcia és nascut el 1950, és docent per vocació i excursionista també per vocació. Ha fet nombroses ascensions i travessies pels Pirineus i per tot Catalunya i alguna escapada als Alps. És soci del Centre Excursionista de Catalunya i de la penya excursionista el Paraigua. Raimon Rovira Solà Soci del Centre Excursionista de Catalunya. Camina poc o molt des de 1940. Coneix força bé les muntanyes del país, els Pirineus i part dels Alps. És autor, amb Xavier Losantos i Pere Robert, de L’Alt Berguedà en 27 itineraris, recull guanyador del V Premi Vèrtex.

Recull de premsa

L'Alt Solsonès. Rases i cims (revista Natura i aventura)

"Serres de Cardó, del Boix i del Coll de l'Alba" i "L'Alt Solsonès" (Joan Escalé / revista Vèrtex)

Excursions per l'alt Solsonès (revista Muntanya)

"L'Alt Solsonès. Rases i cims" i "Serres de Cardó, del Boix i del Coll de l'Alba" (Marc Janeras / revista Excursionisme)

L'Alt Solsonès (blog de Joan Montoya)