A tota cresta

30 crestes del Pirineu

Manel Borrell i Enric Faura

(Segona Edició)

A tota cresta

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 11,50€

Col·lecció: Azimut, núm. 32

ISBN: 978-84-9034-382-1

Nombre de Pàgines: 96

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: Rústica

Data primera edició: Febrer del 2016

Compartir aquesta pàgina a:

A tota cresta

30 crestes del Pirineu

Manel Borrell i Enric Faura

(Segona Edició)

Aquest llibre inclou una selecció dels trenta millors recorreguts per les crestes pirinenques, tant els més clàssics com altres d’inèdits i desconeguts. Recórrer les carenes més o menys entretallades que s'enfilen als cims és una pràctica pirinenca molt completa i gratificant, i d’un encant difícil de resistir. Cal un equilibri entre la tècnica de l'escalada, la resistència i la intuïció per trobar el millor pas, sempre voltat de grans panoràmiques cap a totes bandes i una sensació d'amplitud i llibertat inigualables. Es tracta d’una manera de viure la muntanya i les ascensions diferent, que no decebrà a qui gosi endinsar-se en el complex món de bretxes, gendarmes i diedres.

Manel Borrell i Enric Faura

Manel Borrell i Vilaseca

Nascut a Barcelona el 1965, va descobrir la muntanya gràcies a l’Agruecc, un petit però molt actiu centre excursionista barceloní ja desaparegut. Des dels 14 anys, ha practicat diverses modalitats d’esports de muntanya com l’alpinisme, l’escalada en roca i gel, l’esquí de muntanya, l’excursionisme o la BTT. Ha conegut l’Atles africà i la Cordillera Real dels Andes a Amèrica, però on ha desenvolupat la seva afició preferida és als Pirineus i als Alps, dels quals n’és un bon coneixedor. Prova d’això són els 327 cims de més de 2.000 metres que ha assolit, els 171 de més de 3.000 metres (entre els quals tots els cims principals dels Pirineus) i 110 cims superiors a 4.000 metres (76 dels quals són cims principals dels Alps).

Enric Faura Busto

Nascut a Barcelona el 1964, s’inicia de jove en el món de la muntanya a través, també, de l’Agruecc, en la qual ha practicat l’alpinisme, el senderisme, l’escalada i especialment l’esquí de muntanya. Ha publicat nombrosos articles i textos a les principals revistes de muntanya, i ha estat director de la revista Vèrtex, editada per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. És autor de diversos llibres de muntanya, entre els quals destaquen Pirineos en esquís, Pirineos íntimos, Antologia de literatura excursionista catalana i Del Aneto al Teide.

Recull de premsa

Revista Fosbury - 07/03/2016