A peu per la Gavarra marítima

15 itineraris

Ricard Teixidor i Palau

A peu per la Gavarra marítima

Afegir al cistell

Preu: 10,70€

Col·lecció: Azimut, núm. 29

ISBN: 978-84-95684-73-8

Nombre de Pàgines: 120

Nombre d'il·lustracions: 68

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Maig del 2002

Compartir aquesta pàgina a:

A peu per la Gavarra marítima

15 itineraris

Ricard Teixidor i Palau

Aquest llibre proposa 15 propostes d’excursions pel massís de les Gavarres que dóna al mar i per un petit sector del massís de Begur. Són excursions adreçades als amants de la natura que vulguin descobrir coses noves en unes muntanyes que, malauradament, no sempre han estat preuades. Dotze de les excursions parteixen de poblacions costaneres i retornen al punt de sortida; dues, proposen un recorregut lineal´; i, l’última, és una travessa des de Santa Cristina fins a la Fonteta. Totes responen al mateix esquema: descripció del trajecte d’anada, la fita (una ermita, un dòlmen, un cim o qualsevol paratge d’especial interès paisatgístic) i la descripció del trajecte de tornada. Les ressenyes es completen amb cronometratges, fotografies, dibuixos i mapes.

Ricard Teixidor i Palau

Ricard Teixidor i Palau va néixer a Aiguaviva del Gironès l'any 1950. Quan tenia 5 anys va anar a viure a Brunyola, un poble de la Selva. Estudià el batxillerat a Santa Coloma de Farners, i després va cursar el Magisteri a Girona. És mestre des de l'any 1971 i sempre ha exercit com a tal. Actualment està casat, té dues filles, viu a Salt i treballa en una escola de Girona.
L'excursionisme, la natura, la música i la fotografia han estat les seves afeccions de sempre. Des de fa uns cincs anys, també es dedica a fer treballs de recerca històrica.

Ja de ben jovenet va descobrir el Pirineu català. Un parell de vegades a l'any fa algun cim i encara no ha acabat de conèixer-lo tot. Les Gavarres, en canvi, tot i ser més properes al seu lloc de residència habitual, les ha descobertes no fa més de deu anys. Tot va començar a partir de l'any 1991, quan passava - i encara passa- les vacances d'estiu a Palamós, i va començar a fer excursions a punts propers a la costa. Fruit d'aquestes caminades sorgí el treball A peu per la Gavarra marítima, que l'any 1999 fou mereixedor de la tercera edició del Premi Lluís Esteve.