A peu per l'Alta Garrotxa

17 itineraris. Recull guanyador del IX Premi Vèrtex

Nil Jaile i Casademont

A peu per l'Alta Garrotxa

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 14,50€

Col·lecció: Azimut, núm. 110

ISBN: 978-84-9791-596-0

Nombre de Pàgines: 192

Nombre d'il·lustracions: 92

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

A peu per l'Alta Garrotxa

17 itineraris. Recull guanyador del IX Premi Vèrtex

Nil Jaile i Casademont

Aquest és un recull d’excursions on es pretén donar a conèixer la gran amplitud de l’Alta Garrotxa, un paradís natural aïllat i tradicionalment desconegut. L’obra està indicada tant per als qui vénen per primera vegada com per als qui ja han freqüentat aquesta terra aspra i de mala petja. El caminant, mentre tresca pels puigs i les valls de la contrada, visitarà antics monuments romànics i medievals d’inestimable vàlua i consensuat reconeixement històric i arquitectònic. També contemplarà els llocs més emblemàtics i discernirà, entre aquests recargolats paisatges, el llegat d’un testimoni d’èpoques passades plens d’anècdotes i successos que n’aniran explicant des d’aquestes pàgines.

Fotografia de: Joel Jaile i Casademont

Nil Jaile i Casademont

Nil Jaile, politòleg i sociòleg amb vocació de mestre, va néixer el 1982 a Girona i és el més gran de tres germans; tots ells van descobrir les nostres muntanyes gràcies al moviment escolta, on van passar-hi tota la seva infància i joventut. Tot i que ha viatjat arreu (Dolomites, Atles, Palestina, Madagascar, Iemen, Birmània, Austràlia, Cuba…) creu que no hi ha res com el nostre ric i variat país i patrimoni que cal protegir de tota mena d’agressions, oblits i espoliacions irremeiables; és un llegat que no té preu i ni s’hauria de plantejar-se’n un. Amb aquesta obra, pretén donar a conèixer una part del nostre Pirineu Català que ha estat, a vegades, menystinguda per tal que els seus camins continuïn vius i transitats; no de manera massificada i degradadora, sinó per gent que s’estimi l’Alta Garrotxa, la respecti i la conegui tot descobrint-la, tal com pretén que sigui amb la present obra.

Recull de premsa

"Els Pirineus de cap a cap", "A peu per l'Alta Garrotxa" i "Noguera" apareixen a la revista "Natura i aventura" (revista Natura i aventura)

A peu per l’Alta Garrotxa, obra guanyadora del IX Premi Vèrtex, es presenta a Olot (web de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya)

"A peu per l'Alta Garrotxa" dóna a conèixer l'amplitud d'un territori tradicionalment desconegut (Sala de premsa de Cossetània)

Presentada a Olot la guia guanyadora del IX Premi Vèrtex (web Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya)

L'Alta Garrotxa (Francesc Beato / revista Muntanya)