A cavall per Catalunya

Equitació per a tothom. 20 rutes

Màrius Domingo de Pedro

A cavall per Catalunya

Afegir al cistell

Preu: 10,70€

Col·lecció: Azimut, núm. 33

ISBN: 978-84-95684-84-4

Nombre de Pàgines: 120

Nombre d'il·lustracions: 68

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Juny del 2002

Compartir aquesta pàgina a:

A cavall per Catalunya

Equitació per a tothom. 20 rutes

Màrius Domingo de Pedro

El món dels cavalls, al nostre país, gaudeix d’una tradició molt antiga i completa basada en una relació estreta que comporta, per exemple, l’existència de races autòctones pròpies, com el guarà català o el cavall cerdà. Malgrat això, hi ha una gran mancança de bibliografia sobre el tema en la nostra llengua, exceptuant un parell de notables excepcions. Amb aquest llibre l’autor pretén ensenyar els fonaments bàsics de tenir un cavall i compartir rutes i presentar unes quantes propostes concretes d’excursions, perquè tothom pugui veure que no és tan difícil, ni tan car, que és un esport assequible a tots i que ens portarà moltes gratificacions. La segona part del llibre la conforma un seguit d’excursions per tot Catalunya, una per Andorra i una altra per Menorca, amb informacions sobre la comarca, la seva orografia o aspecte natural, i la indicació de les hípiques existents que sempre marcaran la sortida i l’arribada dels itineraris proposats. La tercera part de l’obra és una mena d’agenda comentada amb un seguit d’adreces, llocs web, dates i llocs interessants per a tothom a qui li agradin els cavalls.

Màrius Domingo de Pedro

Màrius Domingo de Pedro és un mamífer primat endèmic del Camp de Tarrgona, on ha nascut i passat la major part de la seva vida, tret dels típics desplaçaments disperius dels exemplars jove si alguna altre migració ocasional posterior.

El podrem trobar en gairebé qualsevol mena d'ambient, però és més fàcil de veure'l a la muntanya mitjana, entre els 700 i els 1.400 s.n.m on els ambients de ribera, principalment a l'estiu. Més escadusserament, el trobarem per damunt dels 2.500m, sobretot a l'hivern.

S'alimenta quasi exclusivament del seu treball com a agent rural, però també dedica molt de temps a cuidar la seva família o a les seves nombroses afeccions, com ara la fotografia, escriure, llegir i els esports a l'aire lliure: equitació, excursionisme, ciclisme, escalada en roca i en gel, barranquisme, esquí de muntanya, etc. Després de publicar diversos llibres comarcals sobre ocells i un parell sobre les Muntanyes de Prades, és el primer cop que intenta l'aventura d'escriure un treball sobre un tema totalment nou, l'equitació, i d'àmbit nacional. Esperem, doncs, que se n'hagi sortit dignament, i que el seu avi, carreter, ho aprovi des d'on sigui.