30 ascensions a peu per la Catalunya Nord

Carles Gel

30 ascensions a peu per la Catalunya Nord

Afegir al cistell

Preu: 11,60€

Col·lecció: Azimut, núm. 64

ISBN: 978-84-97910-55-2

Nombre de Pàgines: 144

Nombre d'il·lustracions: 75

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Novembre del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

30 ascensions a peu per la Catalunya Nord

Carles Gel

La Catalunya Nord és una important regió que amaga algunes de les muntanyes més emblemàtiques i importants dels Pirineus Orientals. Però, tret d’honroses excepcions (com el Carlit, el Canigó, el Puigmal, el puig Peric, el pic de Coma d’Or...), les muntanyes de la Catalunya Nord encara no són massa conegudes per als muntanyencs, alpinistes, excursionistes i escaladors del sud. Les muntanyes nord-catalanes encara no han perdut aquell atractiu misteri que les envolta des de temps antiquíssims, ja que és l’indret on la frontera és, només, una separació fictícia. Aquest exhaustiu treball té com a finalitat donar a conèixer 30 de les ascensions d’alta muntanya més destacades que es poden arribar a fer a la Catalunya Nord. Gairebé totes les ascensions proposades són rutes normals, assequibles a la majoria de muntanyencs i excursionistes. Tots els itineraris estan descrits per fer quan no hi hagi neu, període que normalment comprèn els mesos de juny a octubre. Així mateix, la guia descriu els horaris de les rutes, els graus de dificultat i d’altitud, la climatologia de la zona, etc.

Carles Gel

Carles Gel (Vilassar de Mar, maig de 1963) viu a Ribes de Freser (Vall de Ribes). És guia d'alta muntanya i professor d'esquí de fons. Des del 1988 ha participat en trenta expedicions arreu del món; ha escalat algunes de les muntanyes més altes de l'Himalàia i dels Andes, entre d'altres. Darrerament, però, s'ha especialitzat en travesses polars a diverses zones de l'Àfrica. D'aquesta manera, la primavera de 2002 travessà Groenlàndia d'oest a est amb esquís i sense assistència, i de la mateixa manera, però completament sol, l'hivern del 2004 travessà el mar Bàltic nord unint les costes sueca i finesa pel golf de Bòtnia (primera solitària mundial).

Tot i aquesta intensa activitat, les muntanyes que més s'estima són les dels Pirineus, on ha assolit més de tres mil set-cents cims de 2.000 i 3.000 metres d'altitud a través de tot tipus d'itineraris. Com a escriptor, aquest és el seu vint-i-dosè llibre. A  banda d'això, ha publicat més de cent cinquanta articles en revistes, butlletins, magazins i diaris.

Pertany, entre d'altres, a les prestigioses Sociedad Geográfica Española, National Geographic Society i Asociación Española de Guías de Montaña (AEGM).