101 arbres de Catalunya

que cal conèixer

Toni Llobet i David Carrera

101 arbres de Catalunya

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 5,00€

Col·lecció: Miniguia de camp

ISBN: 978-84-9034-677-8

Nombre de Pàgines: 16

Mides: 12,5 x 20 cm

Enquadernació: Desplegable plastificat

Data primera edició: Febrer del 2018

Compartir aquesta pàgina a:

101 arbres de Catalunya

que cal conèixer

Toni Llobet i David Carrera

Els arbres són paisatge i vida. Formen boscos, però també ocupen, guarneixen i protegeixen marges, rocams, riberes i deveses. Ens expliquen la seva història natural i tot sovint també la humana: quin tipus de terreny, humitat i clima hi ha, quin ús té i va tenir aquell territori, quina fauna hi viu...

Els 101 arbres d’aquesta guia són els que podreu identificar quan sortiu al medi rural i les muntanyes, tant els autòctons com aquells exòtics que ja formen part del paisatge. A les làmines hi ha agrupades espècies properes, similars, o amb elements comuns, dibuixades a escala aproximada. Les fulles permeten reconèixer cada espècie —compareu-ne diverses abans de diagnosticar—, així com d’altres elements, també il·lustrats si s’escau: flors, fruits, o borrons. Per a la identificació, a més de la vista cal sovint emprar el tacte i l’olor. La forma de l’arbre sencer és molt variable, per això n’hem inclòs només les més distintives. Si no s’especifica, la distribució esmentada al text es refereix a Catalunya. Molta altra informació l’hem recollida en icones: tipus de fulla, període de floració, hàbitat i estatge.

Qualsevol estació de l’any, explorant els marges de conreus propers al nucli urbà o el bosc més perdut, deixeu-vos captivar pels arbres.

Toni Llobet i David Carrera

Toni Llobet François (Barcelona, 1975). Artista i naturalista, autor de materials de divulgació i educació ambiental en múltiples formats. Creador de les guies de fauna i flora dels espais naturals de Catalunya, i il·lustrador del Handbook of the Mammals of the World.

David Carrera Bonet (Barcelona, 1974). Ambientòleg, especialitzat en conservació de biodiversitat i espais naturals protegits. Ha participat en diverses publicacions de divulgació ambiental i científica (guies d'itineraris, enciclopèdies, compilacions de recerca...), i en articles i seccions de les revistes Nat i Descobrir Catalunya.

Recull de premsa

Blog Cada dia, pas a pas…fent camí - febrer del 2018