100 Cims

El projecte més popular d’ascensions a les 308 muntanyes escollides de Catalunya

Fermí Azcona, Constantí Torres i Joan M. Vives

100 Cims

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 22,90€

Col·lecció: Azimut, núm. 156

ISBN: 978-84-9034-796-6

Nombre de Pàgines: 396

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Gener del 2019

Compartir aquesta pàgina a:

100 Cims

El projecte més popular d’ascensions a les 308 muntanyes escollides de Catalunya

Fermí Azcona, Constantí Torres i Joan M. Vives

Aquesta guia ofereix tot un seguit d’itineraris pels 308 cims que conformen actualment el catàleg dels 100 Cims de Catalunya. Es tracta de diferents muntanyes representatives de totes les comarques catalanes, que s’han escollit per les seves possibilitats panoràmiques, pel seu interès excursionista i per la seva importància geogràfica. L’activitat dels 100 Cims, proposada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, té com a objectiu donar a conèixer el país i les seves muntanyes tot practicant l’excursionisme. Així, de cadascun dels cims es proposa un itinerari i se n’indiquen d’altres de possibles per accedir-hi. La guia, estructurada per comarques, presenta els cims més emblemàtics de Catalunya, però també d’Andorra i de la Catalunya Nord, i n’indica, de cadascun, l’itinerari, la cartografia, el desnivell, la dificultat i altres característiques.

"Editat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat"

Fermí Azcona, Constantí Torres i Joan M. Vives

Fermí Azcona Vilatobà (Sant Guim de Freixenet, 1955). Membre de l’AE de l’Urgell de Tàrrega i del Comitè dels 100 Cims de la FEEC. La seva afició a la muntanya l’ha portat a conèixer indrets i cims llunyans (Alps, Andes, Atles, Balcans, Caucas, Còrsega, serralada Cantàbrica, Tatras…) i més propers i nostrats com els Pirineus, on ha dut a terme la travessa de mar a mar i més de 400 cims, inclosos els 213 tresmils. Bon coneixedor de les valls i serralades que omplen les comarques catalanes, se sent afortunat de poder-les gaudir i agraït de tenir la informació que ens han deixat les anteriors generacions d’excursionistes i muntanyencs.

Constantí Torres Bosch (Bellpuig, 1949). Viu a Tàrrega i passa bona part de l’estiu a Vielha, on té residència. És professor jubilat d’institut, de l’especialitat de matemàtiques. Pertany a l’AE de l’Urgell de Tàrrega i és membre del Comitè dels 100 Cims de la FEEC. Des de ben jove és afeccionat a l’excursionisme i al senderisme i darrerament gaudeix molt ascendint muntanyes del territori català.

Joan M. Vives Teixidó (Ripoll, 1957). Membre de la UEC de Gràcia, del CE Catalunya i del Comitè dels 100 Cims de la FEEC. Instructor voluntari d’excursionisme i tècnic de senders. Coneix en profunditat les muntanyes d’Osona, del Ripollès i de la Cerdanya, sense oblidar les altres serralades catalanes. Va per la muntanya a peu, corrent, en bicicleta o esquís. És autor de 7 llibres i de més de 100 articles de temàtica excursionista, BTT i pedra seca.

Recull de premsa

Aquí Berguedà - 25/10/2019

Revista Vèrtex - setembre del 2019

Catalunya Ràdio / Meteomauri (a partir dels 33 min 15s de l'àudio)- 08/08/2019

FEEC - març del 2019

Catalunya Ràdio / Meteomauri - 21/03/2019